Sømsbolig nær ferdigstilling

Dovland har i lengre tid pusset opp en enebolig på Søm. Nå nærmer arbeidet seg ferdigstilling.

– Dette har vært et artig prosjekt fra start til slutt, forteller tømrer hos Dovland, Daniel Skotnes.

Etter å ha ledet totalrenoveringen av bygget på Sømslandet, med den flotte utsikten mot Marvika, Byfjorden og Vestergabet i det fjerne, er arbeidet nå iferd med å ferdigstilles.

– Det gjenstår arbeid med listverk, endelig installering av kjøkken og mindre arbeid på de enkelte rommene. Det aller meste ellers er tatt.

Har alt gått etter planen?

– Huset har vært revet til reisverket både utvendig og innvendig. Alt av elektriske systemer og komponenter er byttet ut. I tillegg er golvet flytsparklet på nytt for å sørge for en god oppretting. Så det vil jeg si, ja!

Tilsammen har to-tre mann fra Dovland arbeidet på prosjektet.

– Vi har alle gått på skift de siste 4 månedene for å få ferdigstilt prosjektet.

– Ønske fra kunden

Mange av avgjørelsene underveis ble ellers tatt med kunden onsite.

– Da kan de selv sjekke status og se med egne øyne hva som dukker opp av utfordringer som må løses. Det er umulig å planlegge og forutse alt, så her legger vi alltid opp til en god dialog med huseier mens vi holder på. Vi har god erfaring , og kundene syns som regel alltid dette er en god løsning.

Som en del av totalrenoveringen har husets gamle baderom blitt innredet på nytt.

– Som totalleverandør skaffer vi alt av underleverandører, inkludert rørleggere og elektrikere. Det har vi gjort i dette tilfellet. Om kunden selv ønsker å finne underleverandører, noe som kan skje i visse tilfeller, er dette uproblematisk for oss. Vi samarbeider godt med hvem det skal være, ifølge Skotnes.