Sømsbolig totalrehabilitert – slik ble resultatet

Dovland har i lengre tid totalrenovert en enebolig på Søm. Etter en fullført årsbefaring for kontroll, er arbeidet nå ferdigstilt.

Huseieren, som bestemte seg for å totalrenovere barndomshjemmet hun fikk overtatt etter sin far, er glad og lettet over at byggearbeidet nå er fullført.

– Endelig. Skulle jeg klare å bo her i det lange løp måtte huset tas skikkelig fra bunn av. Jeg er rett og slett veldig fornøyd med hvordan resultatet har blitt.

Hvordan har det vært å ha Dovland på besøk?

– Det har vært helt topp. Hele rehabiliteringsprosjektet er blitt styrt på en proff måte. Med erfaring fra prosessindustrien er jeg godt kjent med blant annet HMS og andre sikkerhetsforskrifter. Her har Dovland fulgt regler for stillasbruk og andre byggforskrifter til punkt og prikke.

Mens arbeidet sto på var hun selv ofte borte på jobbreiser. Viktige avgjørelser måtte dermed tas over telefon.

– Det gikk helt fint. Rådgivingen fra Kenneth, Bas, samt andre håndverksgrupper stolte jeg på, og vi ble etterhvert mer og mer samkjørte på hvordan vi så ting.

Fokus på kvalitet

At Dovland ble valgt som entreprenør for totalrehabiliteringen handlet ikke bare om pris.

– Jeg kunne sikkert spart noen kroner hos noen andre, men det er ikke det det handler om. Jeg setter pris på kjemi med de som skal utføre jobben, samt at fokuset er på kvalitet. Min erfaring er at billig ofte kan bety feil og bråk i etterkant, med vannlekkasjer og det som verre er. Jeg er opptatt av at ting skal være på stell, rett og slett, noe Dovland er flinke på.

– Og kvalitet som varer blir som regel billigere i det lange løp, skyter Kenneth Jakobsen i Dovland inn.

Han har hatt prosjektledelsen på rehabiliteringsprosjektet.

– Dette er blitt et bra prosjekt som viser spennet i tjenestene vi kan tilby. Jeg er stolt av jobben de ansatte og underleverandører har levert på prosjektet, sier Jakobsen.

Med unntak av et par rom i første etasje er det idag kun reisverket som er igjen fra den gamle boligen. Dermed har gang, stue, to soverom, spiseplass og ikke minst bad fått et helt nytt liv.

– Med andre ord, hele huset ble i tur og orden totalrehabilitert fra bunn av. På det meste var tre mann fra Dovland, pluss underleverandører, sysselsatt i arbeidet.

– Alt av elektriske systemer og komponenter er også byttet ut. I tillegg er golvet flytsparklet på nytt for å sørge for en god oppretting, supplerer tømrer Daniel Skotnes, som var involvert i arbeidet fra start til slutt som Bas.

– Dette har vært et artig prosjekt å være involvert i, avslutter han.

Vi i Dovland gratulerer huseier med nytt hus!