Totalrenoverte i Posebyen

– Dette er en av de gøyeste jobbene jeg har vært med på, sier Morten Nygård i Dovland om totalrenoveringsprosjektet i Posebyen.

Dovland har gjennomført en totalrenovering av en bolig i Posebyen.

– For at kunden kunne fortsette å bo i Posebyen måtte boligen hans rett og slett gis en total overhaling. Byggene i Posebyen er som regel skjeve både i vegger og tak som følge av høy alder, noe som måtte rettes opp i.

Deler av gulvet viste seg for eksempel å være 8 cm skeivt.

– Dette var et av hovedproblemene som måtte løses for at huseier kunne fortsette å bo i boligen.

Overordnet ble boligen innvendig strippet helt ned til reisverket, før nye bæringer ble satt inn, og tømmerveggene forsterket. Husfronten ut mot gaten ble gitt ny kjerneved og nye vinduer.

– Vi hadde en skisse fra en interiørkonsulent som vi jobba utifra. Problemene som dukket opp underveis løste vi gjennom godt samarbeid med huseier og interiørkonsulenten.

Bestilte plassbygde løsninger

Totalrenoveringen innebar også flere spesialtilpassede, plassbygde løsninger.

– Vi spesialkonstruerte garderobeskap, to trapper, eget bibliotek, kjøkken – alt skreddersydd etter kundens ønsker.

– Slike plassbygde løsninger er noe vi i Dovland er spesielt gode på. Ikke bare har vi lang erfaring hos gode fagfolk, vi har også de moderne verksteds-fasilitetene som trengs til slike jobber, sier Nygård.

Integrert lyd

I tillegg ble det satt opp integrerte lydanlegg i alle rom, samt gulvvarme, som kan styres fra app.

– Det ble noen spesielle materialvalg til slutt. Kunden ville ha det stilig og utradisjonelt. Det er kanskje det gøyeste prosjektet jeg har vært med på. Finish og utførelse skulle være helt på topp.